Nem a győzelem, a részvétel a fontos! It's not victory that matters, but participation!


Kedves Látogató!

Ezen a helyen olyan szöveges dokumentumokat, rajzokat, képeket találhat, amelyek saját munkáim.

Komáromi József  hajómérnök vagyok, fő hobbim a hajótervezés, ezen belül a hajóelmélet, hajócsavar tervezés és minden ehhez hasonló terület. Megtekintheti hajótervezési, építési és üzemeltetési kézikönyvemet, amelynek a BBBZ Kódex címet adtam.

Van más hobbim is: ezek egyike az utazás, amelyet fizikailag is volt módom gyakorolni, de az útikönyvek és útifilmek is mindig szívesen fogadott élmények számomra. Ezt a kedvtelésemet is próbáltam szövegbe önteni, így jött létre az a könyvem, amely visszaemlékezéseimet gyűjti össze a világban tett kiruccanásaimról. Címe: Konzervált útipor. Ezt is megnézheti az, akit érdekel.

Fényképezni is mindig szerettem, útikönyvemben elhelyeztem néhányat saját felvételeimből.

Szeretem a nyelveket. Leginkább saját anyanyelvemet, a magyart, de tűrhetően tudok angolul, németül, oroszul, sőt, a franciával is elboldogulok alapszinten. Ezek a nyelvek a világ többi nyelveiben is segítenek.

Legjobban azonban családomhoz ragaszkodom, de úgy gondolom, ez természetes.

 

Ladies and Gentlemen,

You find here writings, drawings and pictures made by myself.

I am naval architect Jozsef Komaromi, my favourite occupation is the design of boats including ship theory, design of screws and the like. You can see my handbook for designing, building and operating ships, called BBBZ codex.

My other hobbies include travel that I was able to practice myself too, but travel-books and films are also among my favourites. As I tried to write these thoughts of mine down my book named Canned Roaddust came to existence, it recoolects my trips in the world. It can also be seen if you are interested.

Onother fancy of mine it photography, also in my travel-book there are some pictures.

Languages have a similarly good place in my heart. At most it is true for my mother tongue, i.e. Hungarian, but I am not bad in English, German, Rusian, even French I understand at a basic level. They help me with other tongues too.

However, what attracts me most is my family, but it is quite self-evident.

 


Az oldal története

Itt add meg a weboldalad történetét és hogy miért hoztad létre. A fontos lépések és közreműködő emberek is érdemelnek egy említést.